Een heldere blik - lichaamsgerichte psychotherapie en coaching

 

 Amsterdam, 28 en 29 Januari 2023

“Ik hoef mezelf niet op te geven voor de ander…”
En hoe de Bodyknot hierbij kan helpen
Een tweedaagse workshop door Erik Jarlnaes en Lidy Evertsen

Voor velen van ons en de mensen met wie we werken is het niet altijd makkelijk te doen wat goed voor ons is. Boodschappen in ons hoofd vertellen ons hoe we het belang van anderen voorop moeten stellen. Vaak zijn dat belangen zoals we ze inschatten op basis van oude ervaringen. En helaas raken we ook soms betrokken bij mensen die daarop inhaken en bewust of onbewust gebruik maken van onze gewoonte de ander voorrang te geven.

In deze workshop voor mensen die professioneel met anderen werken gaat het over het honoreren van je eigen behoeftes, impulsen en wil. Ook besteden we aandacht aan hoe je jezelf of hoe een ander jou weet te chanteren: hoe de dynamiek ervan verloopt, hoe je zo gezegd de bom onschadelijk kunt maken en hoe je het contact met jezelf en met de ander daarmee kunt verdiepen.

We werken met een model dat de Bodyknot heet, met oefeningen in tweetallen en groepen, met rollenspel, met aandacht voor wat er gebeurt in het lichaam en de betekenis ervan en met aanraken.

De workshop is bedoeld voor professionals die met mensen werken en dit thema met hun cliënten, studenten, supervisanten uit willen werken. Misschien herken je het thema ook voor jezelf en kan deze workshop een veilige gelegenheid bieden om daar aandacht aan te geven.

De workshop wordt gegeven in het Engels en Nederlands.

Praktische informatie:
Prijs: € 450,00 incl. 21% BTW
PlaatsDe Ruimte, Weesperzijde 79A, 1091 EJ Amsterdam
Aanmelding: door een e-mail te sturen met je naam, adresgegevens, telefoonnummer, bedrijfsnaam en BTW nummer (indien van toepassing) naar info@lidyevertsen.nl onder vermelding van de workshop waarvoor je je aanmeldt. Je krijgt dan een factuur die binnen 8 dagen betaald kan worden. Als de betaling binnen is, is je deelname bevestigd.
Annuleringsbeleid: bij annulering tot 21 december 2022 is de restitutie 75%, als je annuleert op 21 december of later is er geen restitutie mogelijk, maar kun je je wel laten vervangen door iemand anders.

Erik Jarlnaes: I am one of the founders of Bodynamic International and I was a trainer there from 1982-2017. I am the founder of Life Quality and Peak Experience Institute 2017- present, a member of EABP since 1990 and also Lidy´s colleague since 2002. I am the author of “50 exercises for Vitality, Resilience, and Psychological Health”.
My expertise lies in deepening awareness of body sensations through utilizing “just the right” psychomotor exercise to develop embodied resources. These are fundamental to healthy relationships and excellent communication skills.

Lidy Evertsen: ik heb mijn eigen lichaamsgerichte psychotherapie praktijk sinds 1993. Ik werk vanuit de volgende modaliteiten: Unitieve Psychotherapy, Bodynamic Analysis en Bodynamic Trauma Therapie. Ook is mijn manier van werken beïnvloed door de Polyvagaal theorie. Mijn specialisatie is het werken met dissociatie, dissociatieve fenomenen en DIS. Ik ben trauma therapeut, trainer, supervisor en leertherapeut voor Lichaamsgerichte Psychotherapie studenten en therapeuten. Ik ben EABP president geweest van 2010-2016 en ben tegenwoordig actief in de ontwikkeling van Lichaamsgerichte Psychotherapie in the EABP Think Tank and Continuous Congress Content Committee. Ik begon mijn werkzame leven als professionele klassieke zangeres en zangpedagoog.

Ik wil me opgeven voor deze workshop