Een heldere blik - lichaamsgerichte psychotherapie en coaching

Supervisie en leertherapie

Supervisie lichaamsgerichte psychotherapie

Ik geef supervisie aan zowel ervaren therapeuten als therapeuten die nog in opleiding zijn. We kijken in de eerste plaats naar wat jou gebeurt in de sessies die je geeft en wat dat te maken heeft met je eigen persoonlijkheid en theoretische achtergrond. Verder richten we ons op hoe je je eigen lichaamsbeleving en reacties in kunt zetten om je functie als ‘de-ander-in-de-relatie’ zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Natuurlijk komen er soms ook tips om iets moeilijks aan te pakken aan de orde. Kortom, de supervisie is bedoeld om jou te steunen om op jouw manier je therapeutschap uit te oefenen.

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in werken met cliënten met dissociatieve verschijnselen en dissociatieve persoonlijkheidsorganisatie.
Een tweede specialisatie is het werken met stem en adem in therapie. Dit is voortgekomen uit mijn voorgaande beroep van zangeres en zangpedagoge.

Leertherapie lichaamsgerichte psychotherapie

Leertherapie is jouw eigen therapieproces, met een extra dimensie van het theoretisch overzien van de stappen die we in het proces zetten. We onderzoeken verder hoe zulke stappen uitwerken in je eigen ervaring als cliënt. In deze therapie neem je dus zowel het standpunt van de therapeut als van de cliënt in.

Supervisie en leertherapie kunnen één op één plaatsvinden, maar ook in groepen.